16-21 mei: Poëzie en verhaal in glas

16-21 mei – Galerie Niek Waterbolk – Schoutenstraat 10 – Utrecht

Tijdens deze expo is werk te zien van Sascha Hacska, gefused glas, Hans Kars, geblazen glas, en het gezamenlijk project Verhalend glas.

flyer_expoverhalendglas-2Sascha Hacska: “Glas sprankelt, neemt licht op en straalt weer uit, het kan spiegelen, doorlaatbaar zijn of mat. Mijn fascinatie voor glas komt voort uit het feit dat het een levend materiaal is, glas vloeit. Wanneer laat je het glas stoppen met vloeien? Welke vormen en structuren houd je vast? Communicatie of spanning. Versterken of vervreemden. Je zou mijn kunst kunnen zien als beeldende poëzie”.

 

 

flyer_expoverhalendglas-3Hans Kars: “In 2001 ben ik in Leerdam begonnen met glasblazen. Meesterblazers als Marek Bartko en Henk Verwey hebben mij het glasblazen geleerd. Het vloeibare glas vormen tot een vaste vorm intrigeert mij. Voor mij betekenen de puurheid en transparantie van glas schoonheid. De afgelopen jaren ben ik steeds meer bezig om betekenisvolle glaskunst te maken. Glas met een verhaal.”
Verhalend glas: In het gezamenlijke project van Sascha en Hans wordt gebruik gemaakt van glasfoto kunst. Foto’s worden bewerkt en in glas gebrand. De foto’s krijgen door de bewerking een poëtische en betekenisvolle toevoeging. Het eindresultaat kan een enkele glastegel of een glastableau zijn waarop de geschiedenis of identiteit van een plek of organisatie verbeeld wordt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.